commons.wikimedia.org/Tibetan Paradise

U dvorištu jedne kuće u Indiji odigrala se prava drama pošto je došlo do „okršaja“ psa i leoparda. Iz borbe je kao pobednik izašao pas, inače kućni ljubimac, koji je pokazao izuzetnu hrabrost. Uspeo je da otera leoparda, odbrani dom i potvrdi da je pas najverniji čovekov prijatelj.

Sve se, naime, odigralo u gradu Una, u indijskoj državi Gudžarat, kada je leopard uleteo u dvorište kuće i napao usnulog psa.

Ceo događaj zabeležile su nadzorne kamere na kojima se vidi da su se pas i leopard „rvali“ oko 20 sekundi. Pas se stojički držao i uspeo da se izvuče iz kandži leoparda.

Okršaj je prekinuo zvuk automobila koji je, po svemu sudeći, uplašio leoparda, zbog čega je pobegao iz dvorišta, prenosi portal „info-ks“.

Maheš Bamanija, vlasnik bungalova, izjavio je da je tek tada „shvatio da se u okolini nalaze velike mačke“.

Na pustim ulicama grada Una, od uvođenja mera karantina zbog virusa korona, počelo je, inače, da se pojavljuje sve više divljih životinja.

3 COMMENTS

  1. Leopard je toliko spretan da mu je ovo bila lakša vežva.. obratite pažnju na potpuno opušen upad leoparda u dvorište i tu snagu da psa postavi jako on hoće, pa pitom da kada neko nailazi, on opet opušteno odguruje psa i preskače ogradu visoku bar 1.50m bez ikakvih problema.. pas je imao neviđenu sreću.

  2. U indiji ne žive leopardi,već tigrovi.leopard je mnogo veći i snažniji od ove zveri.ovo je verovatno jaguar(južna amerika).tamo je verovatno i snimljeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here