Youtube/Benchmark
Samsung Galaxy S22 Ultra

Pre oko mesec dana glasine su sugerisale da će Galaxy S23 i S23+ imati iste telefoto kamere kakve su imali i njihovi prethodnici (10MP 3x). Galaxy Club ističe da će to biti slučaj i sa Ultra modelom.

Nepotvrđeni izveštaji tvrde da će Samsung Galaxy S23 Ultra koristiti periskop senzor, sa 10x uvećavanjem i 10MP rezolucijom. Ovo su osnovne specifikacije koje imaju S21 Ultra i S22 Ultra modeli (S20 Ultra je imao 48MP 4x periskop kameru).

Međutim i dalje postoji prostor za poboljšanje kvaliteta slike, jer bi Samsung mogao da implementira bolju optiku ili veći senzor i definitivno bolju obradu fotografija.

Ostaje pitanje druge telefoto kamere. Trenutno nije jasno da li će ona ostati ista kao i ranije (kompanija je za poslednje dve generacije koristila 10MP 3x modul) ili ćemo i ovde videti neka poboljšanja.

Najveću nadogradnju na S23 Ultra modelu bi najverovatnije trebalo da doživi glavna kamera. Glasine sugerišu da će južnokorejski gigant preći sa 108MP HM3 senzora sa aktuelnog modela na 200MP senzor (HP1, 1/22″, 0.64µm).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here