Utakmica između Atalante i Valensije, odigrana na San Siru Milanu u kojoj je tim iz Bergama slavio, pretvorila se u pravi košmar jer se velika pobeda pretvorila u pravo širenje zaraze koronavirusa.

Ovo je tvrdnja italijanskih lekara da je prvi meč sa Valensijom na San Siru pokrenuo bombu i epidemiju koja je odjeknula. Tako, iako ne snose ličnu krivicu, fudbalerima Atalante nije lako.

Argentinac Alehandro Papu Gomez dao je emotivan intervju za argentinski list Ole u kojem posebno ističe da ne može da poveruje šta se sve izdešavalo poslednjih nedelja u Italiji.

– Građani Bergama bi trebalo da budu srećni i da slave, da budu ponosni na naš tim, ali umesto toga moraju da se fokusirju na druge stvari, na preživljavanje i da misle na porodice – istakao je Gomez.

– U protekle četiri godine učinili smo ovaj grad srećnim, a sada proživljavamo nešto najstrašnije. Ne mogu da verujem da je Italija zemlja koja ima najviše zaraženih posle Kine, to je čudno. Situacija u državi je loša i moramo da pokušamo da ostanemo pozitivni u glavi. Nije lako, loše vesti nam stižu svakodnevno.

Atalanta je u trenutku prekida Serije A bila na četvrtom mestu na tabeli. O tome i Ligi šampiona sada više niko ne razmišlja u Bergamu.

– Ne znam hoćemo li uopšte nastaviti sezonu i kada. Ne znam ni hoćemo li igrati tokom leta ili za nekoliko meseci. Najbitnije je da situacija u državi bude bolja. Biće teško igrati fudbal, da se ne lažemo. Kako putovati? U kojim hotelima spavati? Velike odluke nas čekaju.

Argentinac smatra da bi situacija u Bergamu sigruno bila bolja da nije bilo publike na utakmici protiv Valensije. Atalanta je svoje mečeve u Ligi šampiona igrala u Milanu, a početkom februara na San Siru je dočekala Valensiju pred 45.000 ljudi. Tada je već bilo zaraženih u Milanu.

– U početku je bilo puno dezinformacija, svi smo olako shvatili ovaj virus. Mislili smo da je to grip pa smo nastavili da vodimo normalan život. Pogrešili smo. Kada su ljudi oko nas počeli da umiru, osetili smo strah. Neko je tog dana na San Siru bio zaražen. Mislim da današnja situacija u Bergamu ima veze s tom utakmicom. Igranje tih utakmica je bilo grozno. U Valensiji na revanšu nas niko nije proverio, sve je bilo opušteno – otkrio je Papu Gomez.

1 COMMENT

  1. Корона дар са неба??? Да људи престану да играју и гледају фудбал, музичке концертео… и посвете се значајним стварима за свој опстанак.
    Мање фудбалера, мање грљења и ватања на терену и на трибинама у борби да се докажемо бољи од других у без значајним стварима а више Пупина…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here