EPA-EFE/Al Drago
Džo Bajden

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden stigao je u Veliku Britaniju i odmah po dolasku izjavio je da će staviti do znanja svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu da se „Amerika vratila“.

Obraćajući se vojnicima u američkoj bazi u Velikoj Britaniji, Bajden je istakao da je počeo svoju prvu inostranu turneju u okviru koje će se sastati sa Putinom.

– Da mu stavim do znanja da želim da on zna… – rekao je Bajden, istakavši da će u svim fazama svoje turneje po inostranstvu dati do znanja:“SAD su se vratile“.

Vašington ne traži sukob sa Moskvom, ali će odgovoriti na „štetne postupke“ ruske vlade, poručio je američki predsednik.

– Ne težimo sukobu sa Rusijom, već stabilnim, predvidljivim odnosima. Naše nacije dele veliku odgovornost, između ostalog i za osiguravanje strateške stabilnosti – rekao je on, dodajući da ozbiljno shvata tu odgovornost.

– Ali sam jasno stavio do znanja da će Sjedinjene Američke Države odlučno odgovoriti na umešanost ruske vlade u štetne akcije – naglasio je Bajden.

Sastanak Putina i Bajdena održaće se u Ženevi 16. juna.

1 COMMENT

  1. Ti ces staviti doznanja da si dilbe i spreman za gerontoloski…a ne Putinu drzati govor, ne bi se cudio da te srcka strefi kada vidis Putina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here