Tanjug
Dečani

Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da su identifikovana dvojica Srba koji su viđeni u opštini Dečani nekoliko dana pre trovanja vodom hiljada ljudi u ovoj opštini, prenosi Koha.

Javni tužilac je rekao da se radi na proveri da li su dvojica Srba imala bilo kakve veze sa situacijom masovnog trovanja u ovoj opštini.

Tužilaštvo je izvršilo identifikaciju dva muškarca na osnovu slika sa sigurnosnih kamera, u saradnji sa Kosovskom obaveštajnom agencijom.

“Osnovno tužilaštvo u Peći obaveštava javno mnenje da je, u vezi sa situacijom u opštini Dečani, nakon što je primila informaciju da su pre nekoliko dana dve osobe srpske nacionalnosti viđene kako se kreću prema manastiru Dečani, po ovlašćenju glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva Peći u koordinaciji sa Kosovskom obaveštajnom agencijom i Regionalnom direkcijom kosovske policije u Peći, preduzelo radnje i da je izvršena identifikacija ovih osoba. Dalji koraci biće preduzeti ukoliko se utvrde eventualne veze sa situacijom stvorenom poslednjih dana u opštini Dečani”, kaže se u saopštenju Osnovnog tužilaštva u Peći.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here