Pokret veterana postao politička snaga

0

Iako postoji tek godinu dana, Pokret već ima oko 80 opštinskih odbora, a prema rečima potpredsednika organizacije Dejana Marjanovića, i oko 70.000 članova, zbog čega bi mogao da postane značajan igrač na političkoj sceni.

– Mi branimo stavove i svih drugih socijalno ugroženih kategorija stanovništva, kao što su radnici i seljaci. Osnovni cilj nam je da doprinesemo rešavanju problema i da im, kroz Predlog zakona o boračko invalidskoj zaštiti, obezbedimo dobijanje nacionalnih priznanja koja bi im omogućila rešavanje stambenih pitanja, zdravstvene zaštite i dobijanje privilegovanog položaja prilikom zapošljavanja – kaže Marjanović.

Detaljnija politička strategija Pokreta biće definisana na Skupštini organizacije, koja je zakazana za 28. februar u Centru "Sava" u Beogradu.

Predsednik Pokreta je Saša Dujović, koji je inače narodni poslanik u Skupštini Srbije izabran na listi Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

 

Dujović je nasledio Željka Vasiljevića koji je prethodnih godina bio poslanik ispred Partije Srbije. Na poslednjim izborima Vasiljević nije želeo u parlament već je postao državni sekretar u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku.

 

Međutim, izgubio je podršku koalicionih partnera posle skandala u kojem je predlagao da se natalitet u Srbiji poveća dovođenjem 100.000 žena iz Laosa, Burme, Kambodže i Vijetnama, koje bi se udale za srpske neženje. Smenjen je iz ministarstva, a deo članstva njegove partije odvojio se i formirao samostalni Pokret na čelu sa Dujovićem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here