EPA/Mykola Lazarenko
Patrijarh Vartolomej

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozdravio je danas pismo vaseljenskog patrijarha Vartolomeja predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, u kome je jasno podvukao da je Srpska pravoslavna crkva jedina kanonska pravoslavna crkva u toj zemlji.

“Đukanoviću i njegovoj antisrpskoj vlasti ovo je jasna poruka da u Srpsku pravoslavnu crkvu ne smeju da diraju. Vaseljenska patrijaršija je glasno poručila da narod Crne Gore ne sme da se dovodi u stanje crkvene izolacije. Ovo je snažna poruka onima koji žele da otmu imovinu SPC i promovišu nepriznatu Crnogorsku pravoslavnu crkvu na čelu s Mirašem Dedeićem, nekadašnjim episkopom Pravoslavne crkve kojeg je Vaseljenska patrijaršija raščinila”, kaže se u saopštenju POKS-a.

Ta stranka ocenjuje da će “koliko god se crnogorska vlast trudila da to porekne, crnogorski narod i država uvek imati uporište i oslonac u Srpskoj pravoslavnoj crkvi”.

“Očekujemo da će naša država, uz ovako nedvosmislenu podršku Vaseljenske patrijaršije, pružiti još jaču podršku našoj crkvi i tako sprečiti napade Đukanovićevog establišmenta koji se ne stišavaju”, zaključuje se u saopštenju.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here