Tanjug
Aleksandar Vučić

Potpredsednik Glavnog odbora SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će izborna skupština SNS, ukoliko to dozvole epidemiloški uslovi, biti održana u decembru ili januaru i istakao da većina članova stranke želi da na njenom čelu ostane predsednik Aleksandar Vučić.

– Verujem da ćemo u nedelju ili na nekoj narednoj sednici Predsedništva SNS odlučiti kada će biti kongres ili velika skupština stranke, najverovatnije, u decembru ili januaru iduće godine – rekao je Vučević posle obeležavanja 12. rođendana stranke.

Tome će, ističe, prethoditi unutarstranački izbori, od mesnih odbora, opštinskih i gradskih, do skupštine stranke koja bira Glavni odbor i Izvršni odbor, ali je uveren da Vučića svi podržavaju.

– On je rekao da će se povući sa mesta predsednika stranke, a mi ćemo se potruditi da ga ubedimo da ostane kapiten, jer ne vidimo zašto da ne bude kapiten ako već donosi pobedu – rekao je Vučević.

Ističe da je to njegov lični stav, ali dodaje da je uveren da tako razmišlja i 99 odsto članova stranke.

Govoreći o promenama na nivou lokalne i izvršne vlasti, Vučević je rekao da je nakon ovih izbora već promenjeno više od 50 odsto predsednika opština i gradonačelnika, a veruje da će biti promena i na nivou izvršne vlasti.

Vučević dodaje da će se promene dešavati ne samo u okviru izbornih rokova, već i “između redova” ukoliko neko bude radio suprotno politici SNS i ukoliko građani ne budu zadovoljni njegovim radom.

Na pitanje da li je Tomislav Nikolić i dalje dolazi u stranku, Vučević je odgovorio da je siguran da je Nikolić i dalje u kontaktu sa svojom strankom, on ga, dodaje, lično ne viđa, jer više vremena provodi u Novom Sadu, ali da nema dileme da je on sa Vučićem osnivač stranke.

1 COMMENT

  1. “Pokušaćemo da ubedimo Vučića da ostane kapiten SNS”
    – Vučić je više puta izjavljivao na raznim predizbornim mitinzima “da je ovo poslednji put” da nastupaju pod njegovim imenom. Pa su tako nastupili i ove godine…
    – Ode li Vučić stvarno sa mesta predsednika stranke, naprednjake čeka sudbina DS-a, možda još i gora. Prepuni su zavadjenih klanova koje predvode njihovi lokalni moćnici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here