Pokušaj atentata na Porošenka?

0

Na meti: Petro Porošenko, predsednik Ukrajine
 

"Eksplozivna naprava nađena je tokom noći blizu jednog ulaza pored kojeg Porošenkov automobil prolazi na svojoj redovnoj ruti. Reč je o napravi sa pet granata i kilogramom metalnih matica", rekao je izvor, a preneo Rojters. "To je bila snažna naprava’, istakao je.

 

Izvor nije otkrio više detalja o ovom bezbednosnom incidentu, a kabinet  predsednika Porošenka nije se još službeno oglasio. Podsetimo, 49 ukrajinskih vojnika poginulo je kada su proruske snage srušile teretni avion kod istočnoga grada Lugansk u noći na subotu, objavio je vojni portparol Vladislav Seleznov.

 

Porošenko Putinu: Neprihvatljivi (tvoji) tenkovi na ukrajinskoj (mojoj) teritoriji

 

Napad se dogodio samo nekoliko sati pošto je ruski predsednik Vladimi Putin u razgovoru s predsednikom Evropske komisije Žozem Manuelom Barozom naglasio da ukrajinske vladine snage treba da prekinu oružane operacije u Ukrajini.

 

Zapad pak optužuje Kremlj da oružjem snabdeva proruse u Ukrajini. Sjedinjene Države objavile su u petak da je Rusija proruskim snagama na istoku Ukrajine isporučila tenkove i bacače raketa, opremu koja je poslednjih dana prelazila granicu između dve zemalje.

 

Ukrajinski guverner pokrajine Dnjepropetrovsk zato je u petak predložio predsedništvu svoje zemlje gradnju sigurnosnog zida duž gotovo 2.000 kilometara duge granice s Rusijom koji bi trebao da spreči svaki upad iz Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here