Pokušala da ubije četiri trudnice i bebe

0

 

 

Minhenska policija je uhapsila za sada još neimenovanu babicu sa tamošnje perinatalne klinike Groshadern, jedne od najvećih i najpoznatijih klinika u Evropi, zbog sumnje da je u četiri slučaja budućim majkama ubrizgavala heparin u visokim dozama, sredstvo koje se daje za razređivanje krvi.
To se događalo kod četiri porođaja carskim rezom između aprila i juna ove godine, a 33-godišnja babica je osumnjičena, jer je jedina bila prisutna u svim kritičnim slučajevima.
Trudnice su inače imale visokorizične trudnoće i bile su sklone pojačanim krvarenjima. Prema navodima istrage, babica im je u toku pripreme za operaciju u boce sa infuzijom ubacila heparin, koji dodatno pojačava sklonost ka krvarenju. Žene su pretrpele drastičan gubitak krvi (od 1,5 do pet litara krvi) i samo hitnim medicinskim merama njihovi životi su bili spaseni u poslednjoj sekundi. Dve porodilje su dobile transfuziju krvi, a dve su ponovo morale da budu operisane, jer krvarenja nisu mogla da se zaustave. Životi beba su takođe bili ugroženi, ali se u međuvremenu i majke i bebe osećaju dobro, saopštilo je državno tužilaštvo u Minhenu.
Babica je uhapšena još u operacionoj sali univerzitetske klinike Groshadern, i po rečima policije ona je reagovala pribrano, čak opušteno. U početku je negirala optužbe, a u međuvremenu se, po savetu advokata, brani ćutanjem.

 

 

Istraga i u drugim klinikama

Do pre dve godine ova babica je radila u klinikama izvan Bavarske, a policija je proširila istragu u tom pravcu. Prema nekim glasinama, na njenom ranijem radnom mestu je takođe bilo sličnih slučajeva. U ovom poslednjem slučaju je klinika sama otkrila jeziva dešavanja, tako što je laboratorijskim analizama utvrđeno prisustvo heparina.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here