EPA-EFE/CJ GUNTHER
Aleksej Pokuševski

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski, koji nastupa za Oklahoma siti, govorio je o svojoj NBA karijeri, ali i mogućnosti da zaigra za reprezentaciju.

Pokuševski je analizirao sezonu u kojoj je uspeo da se izbori za značajniju ulogu u svom timu, potvrdio da je razgovarao sa selektorom i da postoji mogućnost da bude deo nacionalnog tima na Evrobasketu, iako još ništa nije odlučeno.

Momak koji je čitavu karijeru gradio u inostranstvu podvukao je da mu znači mnogo što je dobio odobrenje od kluba da dođe u Srbiju tokom uskršnjih praznika, kako bi se odmorio od dugačke sezone.

Što se tiče nastupa za Oklahomu, zadovoljan je učinjenim do sada, ali već gleda kako bi mogao da unapredi svoju igru.

– Meni je u ovom trenutku važan napredak i da budem svake sezone što bolji. Uvek može bolje, ali bitan mi je napredak i da se ovo leto dobro spremim za sledeću sezonu – rekao je Pokuševski.

Njega pred početak sezone ga očekuje potpisivanje novog ugovora sa Tanderom.

– Verujem da je Evropljanima život bolji u Evropi, odakle god da su došli. U Grčkoj sam proveo pet godina, tako da mi je tamo druga kuća i kada god imam vremena odem tamo. Družim se i sa drugarima koje imam tamo. Ali Amerika je Amerika, ceo svet se vrti oko Amerike i to je država u koju svi hoćemo da idemo i koju svi pratimo.

Jedna od najvećih zvezda u najjačoj ligi sveta je Nikola Jokić.

– Bilo je par situacija kada smo igrali jedan protiv drugog i na terenu se lepo ispričamo… Uglavnom su oni bili bolji, ali je stvarno lepo videti igrače koje si do tog trenutka gledao na televiziji i sanjao da možeš da igraš protiv njih, odjednom si sa njima na terenu. Stvarno je lep osećaj – naveo je 20-godišnjak i dodao da mu je upravo centar Denvera mnogo pomogao u prvoj sezoni.

– Ima naravno, i komplimenata i lepih reči. Jokić mi je stvarno pomogao u prvoj sezoni sa nekoliko lepih reči.

Srbiju u 2022. očekuje Evropsko prvenstvo u Pragu i Berlinu, zbog čega je delegacija Košarkaškog saveza, na čelu sa selektorom Svetislavom Pešićem, posetila naše igrače u SAD.

– Imali smo večeru u Oklahomi, lepo smo se ispričali. Pričali smo o svemu. Dugo je leto pred nama, nismo još ništa odlučili. Tako da – videćemo.

Da li postoji mogućnost da Alekseja Pokuševskog vidimo u reprezentaciji na Evrobasketu?

– Postoji, naravno.

Pokuševski je nedavno uživo gledao utakmicu Partizana i Burse u Evrokupu.

– Od malena navijam za Partizan, kao i cela moja porodica. Pratim rezultate i utakmice, iako mi vremenska razlika to malo otežava. Stvarno sam srećan kada vidim da pobeđuju i da su uspešni. Bili smo na utakmici protiv Burse, stvarno sam uživao i zahvalan sam Partizanu na tome – kazao je Pokuševski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here