EPAS/Christian Bruna

Austrijska policija je, u ranim jutarnjim satima, sprovela akciju raspuštanja kampa protivnika korona mera u bečkom parku Štatpark.

Nakon višednevnog zaposedanja jednog od većih bečkih parkova u centru grada, oko 80 policajca, potpomognutih specijalnom jedinicom VEGA, naterala je “kampere” da raspuste kamp. U kampu je u proseku bilo svakodnevno oko 35 lica, osoba koje negiraju postojanje korone, koje su postavile šatore.

Policija je redovno patrolama nadzirala kamp. Nakon više prijava posetioca parka policija je odlučila da reaguje. Naime, prijavljeno je da su stanari kampa, ne noseći maske, nasrtali na mlade. Pored toga su oštetili park paljenjem vatre. Takođe se u vezi kampa požalila i jedna obližnja škola jer su demonstranti deci delili flajere sa zabrinjavajućim sadržajem.

Na osnovu brojnih pritužbi grad Beč je odlučio da reaguje i naložio policiji da raspusti kamp. Najpre je demonstrantima najavljeno raspuštanje kampa, a pošto to nisu učili sami, policija ih je jutros prisilno probudila i izbacila iz parka uz više krivičnih prijava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here