pixabay.com

Nemačka će doživeti međunarodnu izolaciju ako ne da saglasnost za isporuku tenkova „leopard“ Ukrajini, izjavio je Poljskom radiju zamenik ministra inostranih poslova Poljske Arkadiuš Muljarčik.

– Može se shvatiti, da se Nemačka, koja se nije složila da se Ukrajini pošalju tenkovi, nalazi u međunarodnoj izolaciji. Ako se i dalje budu držali ove pozicije, onda će njihov položaj biti izuzetno slab – rekao je on.
Kako je pojasnio zamenik ministra, u pitanju je velika igra, koja se ne tiče samo pobede u Ukrajini, već i američkog uticaja u Evropi i dodao, da Nemci i Francuzi to veoma dobro shvataju.
Ranije je poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio da je moguće da Varšava isporuči Ukrajini tenkove „leopard“ bez saglasnosti Nemačke. Prema njegovim rečima, Varšava je spremna da formira, za isporuku tenkova Kijevu, malu koaliciju zemalja bez učešća Nemačke.
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok rekla je da, ako Poljska zatraži dozvolu za isporuke nemačkih tenkova “leopard 2” Ukrajini, ona će je i dobiti. Dodala je da nije bilo takvih zahteva.
U skladu sa nemačkim zakonom, zemlje koje imaju naoružanje nemačke proizvodnje, nemaju pravo da ga ponovo izvoze u ratnu zonu bez saglasnosti nemačke vlade.

3 COMMENTS

  1. Dešavalo se, kroz istoriju, da je Poljska nestajala sa političke mape Evrope … a izgleda da će se dogoditi opet 🙂

  2. Ha dali su ovi Poljaci svesni kome prete okurazili se Pa zasto vi neucete u rat sa Rusima Gov…ri. Zaboravili su sta im se desilo u drugom Sveckom Ratu.

  3. U pozadini Poljske stoji Amerika koja naravno komplikuje stvari nije bitno ko sa kim i ko protiv koga.
    sve dok se radi o Europi za njh je u interesu da se nastave komplikacije.nista novo stara Amis taktika.
    Poljaci su inace naivan narod.Kad krenes za Poljsku idi odmah vozom jer ti je auto vec u poljskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here