pixabay.com

Poljski list „Misl Polska“ opisao je dva scenarija mogućeg oružanog sukoba između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije, piše Sputnjik.

Prvi podrazumeva da američka vojska izvede jak napad koristeći sva raspoloživa sredstva, uključujući i nuklearno oružje. Autor teksta smatra da ovaj koncept donosi priličan rizik, s obzirom da Kremlj može da zadrži mogućnost da „izvođenja jednako destruktivnog kontranapada“.

Drugi scenario uključuje nekoliko koraka. Glavni zadatak je staviti Rusiju u ekonomsku izolaciju. Ovaj koncept je osmišljen tako da „dovede do smene političkog rukovodstva“ zemlje. Upravo ovaj koncept se i primenjuje poslednjih godina, smatra autor.

Novinar Antonij Konjuševski smatra da je verovatnoća izbijanja ratnih dejstava sasvim realna, jer bi Vašingtonu hitno mogao da bude potreban „relativno veliki rat“.
Pri tome se Rusija posmatra kao najverovatniji protivnik, a SAD bi trebalo da „pokušaju da pokore zemlju zajedno sa njenim geopolitičkim prostorom“.

List naglašava da je Rusija u izuzetno teškim okolnostima „uspela da napravi nekoliko majstorskih šahovskih poteza“ – da postigne uspeh u Siriji, uspostavi odnose sa Turskom i Izraelom, dok je Vašington „pretrpeo ponižavajući poraz na Bliskom istoku“.

1 KOMENTAR

  1. Ah, svakakve gluposti moguce je napisati. Uvijek se nadje neka budala da procita.
    Kao prvo, Amerika nece nikad pokusati da direktno napane Rusiju. Ako Amerika pokusa da napadne Rusiju, to ce uciniti preko ledja drugi drzava, kao na primer Poljske. Dok bi prve rakete poletjele sa teritorije Poljske, za samo nekoliko dana, Poljka bi bila ponovo Sovjetska Republika i pod punom kontrolom Rusije, kao i Krim. Svako koprcanje Poljske u orlovim kandzama, sa pokusajem da se oslobodi, bilo bi uzaludno.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime