pixabay.com
Radovi na putu (Foto: Ilustracija)

Očekujem da saobraćaj na Bulevaru despota Stefana bude pušten 15. avgusta, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da je ta investicija deo kapitalnog projekta, popularne Kineske četvrti.

„Ovo mesto biće centar najrazličitijih delatnosti, od kulture, IT sektora, atudentakog centra, starih zanata, koji sudo sada bili razbacani popo celom gradu“, najavio je Vučević tokom posete ovoj lokaciji, gde su u toku radovi.

Ovaj deo, naslonjen na kampus Univerziteta, dobija pravi oblik, kaže Vučević, dodajući daće biti urađen novi kolovoz, rasveta, vodovod, ozelenjavanje.

„Lokalitet koji je koristila ”Mostogradnja” preuzima Grad, tu će biti novi parking i zelena površina. Ova investicija, uz podršku Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić, je 250 miliona dinara, samo za parterno uređenje. Tamo gde je moguće zadržaćemo objekte u Kineskoj četvrti, gde nije moguće, izgradićemo nove“, rekao je Vučević.

Jedan od novih objekata je poslastičarnica, koju ćemo izgraditi na mestu gde su sada, kako kaže Vučević, udžerice.

„Tako će roditelji koji dovode decu u Limanski park, koji smo uredili, moći da sednu, uživaju, popiju kafu“, rekao je Vučević.

Najavio je i kompletnu rekonstrukciju skejt parka u Limanskom psrku, izgradnju mini skejt parka i terena za basket.

Posebno će, kaže Vučević, voditi računa o zelenim površinama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here