Youtube

Pevačica albanskog porekla sa švajcarskim državljanstvom, Albana Azizi, još je jedna koja je šokirala javnost time što je obnažena snimila spot u Crkvi Svetog Nikole u Novom Brdu, nadomak Prištine.

Ona je zbog snimanja ovog spota došla krajem oktobra u hram i snimila scene za spot u pravoslavnoj svetinji, i to nakon što je je hram tokom cele godine bio izložen raznim napadima, prenose Novosti.

Azizi je rođena u Bernu u Švajcarskoj, studira stomatologiju i muziku na konzervatorijumu.

Bez dozvole Srpske pravoslavne crkve i Srba koji čini većinu u Novom Brdu, albanske vlasti su novcem koji je izdvojila nemačka ambasada iz Prištine započele radove na obnovi crkvenog kompleksa. Kad su ih okončali, u junu, objavili su da je reč o katoličkoj crkvi i pokušali da je prisvoje, iako se nedaleko odatle nalazi katolička crkva koju je koristilo stanovništvo srednjovekovnog Novog Brda.

Kako se navodi, pevačica Azizi nije čak ni zatražila dozvolu za snimanje eksplicitnih scena, već je to učinila samoinicijativno, bez ikakvih pitanja. Takođe, Radio-televizija Kosova ovaj sporni spot emituje u udarnim terminima, a reakcije tamošnje vlasti još uvek nema.

Sličnu stvar učinila je pre pet godina i njena koleginica, takođe Albanka, Era Istrefi u Hramu Hrista Spasa u centru Prištine. Takođe za potrebe snimanja novog spota, zbog čega se tada oglasila i Eparhija Raško-prizrenska i osudila pevačicu.

5 COMMENTS

  1. zar je ovo ofanzivno za srbsku publiku moze li neko da mi kaze istinu
    pa gde vi ljudi zivite zar ste jos u pecinama mnogo ste zaostali

    • Ma jok bre,ovo uopste nije ofanzivno to bi tek bilo kad bi naprimer Karleusa(ili bilo koja druga srpska pevacica) pevala polugola u jednoj dzamiji.Tek onda bi bili napadi sa muslimanske strane.A ovo nije jer ima takvih poput tebe kojima je to svejedno.

  2. Mode!Malo me zapostavljaš.Ili u mom komentaru ima opet nešto nedolično što ja ne primećujem.

  3. Ja mislim da je popovima krivo što nije pjevala za njih u separeu.
    Tuži te je u Hagu bednici.
    Spot je super

    • Ja mislim ,da muziku nemogu da komentarisem,to ostavljam ljudima iz muz.branse,samo imam osecaj da ce da prodje ,kao joj i zemljak 2004,sto nije bio na zemlji nego na krovu….i lomio

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here