Pomama za Frajlama

0


Novosadski ženski bend Frajle niže uspeh za uspehom. Posle brojnih priznanja koje su osvojile u regionu, sve češće nastupaju i u dijaspori.
– Nastupale smo u Holandiji, Austriji, Mađarskoj… U Beču smo prvo svirale i pevale na svetosavskom balu, a potom smo pozvane da gostujemo na nastupu koji je organizovalo jedno zagrebačko udruženje. Muzika Frajli je specifična i potrebno je neko vreme da se publika na nju navikne, posebno ona iz dijaspore. Prema nekim pokazateljima, naša numera "Ich liebe dich" popularna je od Vardara pa do Triglava, publika je horski peva, a najbolje je prošla u dijaspori – objašnjava Marija Mirković, odnosno frajla Mara. Devojke su nedavno gostovale i na HRT -u.
– Imale smo svirku u Rijeci, a potom smo dve večeri zaredom učestvovale na međunarodnom uličnom festivalu u Zagrebu "Cest is d’Best". Tako smo se pojavile i u Dnevniku HRT 1, kao i u emisiji "Nedeljom lagano" gde smo gostovale zajedno sa grupom Kraljevi ulice. Ako je suditi po našem primeru, dobra muzika se svuda sluša i ne postavlja se pitanje ko je odakle.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here