J. Gajeskov
Starešina hrama, otac Nemanja Mrđenović razgleda izložbu

U Srpskom pravoslavnom hramu Svetog Nikole u sidnejskom predgrađu Blektaun, u subotu 18. jula, održan je pomen generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću a posle večernje službe u crkvenoj sali organizovana je i australijska premijera dokumentarnog filma o vojvodi Momčilu Đujiću.

Deo izloženih eksponata

Dan kasnije, posle liturgije, održan je pomen ispred spomenika Mihailoviću, a nakon toga upriličena trpeza ljubavi u sali.

Pored naših veterana, bili su i predstavnici australijskih ratnih veterana pri tamošnjem RSL klubu, kao i predstavnici drugih srpskih parohija iz Sidneja i četničkih udruženja.

Mitar Rebić položio je venac ispred Crkvene opštine, kao i direktorka škole “Bogdan Bolta” Ljubica Mansel sa učenicama Milicom i Hristinom Miletić i predstavnici Srpskih četnika Australije.

Aleksandar Uzelac ispred spomenika u Blektaunu

U Sali, starešina blektanunske svetinje otac Nemanja Mrđenović i predsednik crkvene opštine Dragoljub Brkljač, pozdravili su goste i govorili o srpskoj istoriji.

Organizovana je i izložba fotografija o vojvodi Momčilu Đujiću i Pokretu srpskih četnika “Ravna Gora”, koju je povodom Dražindana postavio Aleksandar Uzelac, koristeći dokumentaciju iz lične kolekcije, što je za javnu pohvalu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here