Vesti
Mihaela i Željko sa Stankom

Predstavnici organizacije Pomoć za mladi život iz Langenhagena dr Željko Dragić i Mihaela Ramunke ovih dana su Stanku Stojanoviću (22) iz Suvog Polja kod Bijeljine predali 1.000 evra koje su u svom udruženju prikupili za njegovo lečenje koje treba da se nastavi u Beču.

Posle gubitka oca i majke, Stanko živi u domaćinstvu sa dve sestre srednjoškolke od kojih jedna boluje od epilepsije. Da bi prehranio sestre i sebe, do oktobra prošle godine radio je molerske i poljoprivredne poslove. U oktobru je idući svojim mopedom na posao stradao u saobraćajnoj nesreći. Jedan vozač automobila je nepažljivo izlazeći iz dvorišta na glavni put nesrećnog dečaka naprosto zbrisao sa puta. Stanko je zadobio više preloma ekstremiteta, zgnječen mu je grudni koš i što je najtragičnije jedno plućno krilo mu ne funkcioniše.

– Posle ove nesreće porodica je ostala bez hranioca i sada u bedi jedva preživljavaju, a za nastavak lečenja u Beču potrebno je još 20.000 evra. Kad smo čuli za ovaj slučaj naše udruženje je za desetak dana skupilo 1.000 evra. Akcija se nastavlja, a ako bi “Vesti” objavile broj računa, uveren sam da bi u pomoć priskočili i vaši čitaoci koji su po humanosti poznati u celom svetu – rekao je za naš list predsednik Udruženja dr Željko Dragić.

– Sudbina porodice Stojanović na našoj sednici izazvala je suze i mi smo morali da stupimo u akciju – kaže Mihaela član Upravnog odbora udruženja iz bratskog grada Langenhagena.

Novčana pomoć za dečaka koji iznad svega želi da se osposobi za rad kojim bi ponovo mogao da zarađuje za sebe i svoje sestre može se slati na adresu:

Famili Stojanović Sparkase Hannover. IBAN: DE08 2505 0180 0009 0201 81 BIC: SPKHDEZHXXX