Pomoć ide na ruke ugroženima

0

SVI SU RADILI: Paket ide iz ruke u ruku

Srpska crkva, Srpsko kulturno udruženje "Vuk Karadžić" i folklorna sekcija Đurđevak iz Ahena zasukli su ruke i ovih dana prikupili značajnu pomoć za poplavljene u otadžbini. Najviše su svojim angažovanjem pružili oni najmlađi, koji su doslovno digli grad na noge da pomogne ugroženima.

Učestvovale i firme
U akciju su se uključile i sve veće firme u gradu: Continetal, AG Werk Ahen, Maco hygiene GmbH, Haskamp Apoteka, Autohaus, Sprungman GmbH, Nisan-Suzuki, ASP Fasadenauh Hürth i drugi.

– Molili smo sve ljude dobre volje da učestvuju u humanitarnoj akciji – kažu u Đurđevku.
Već za prvu nedelju dana sakupljeno je oko 20.000 evra. Zato, svima veliko hvala u ime žrtava poplava. Nikada prostorije udruženja nisu bile punije nego u ovo vreme.
Pomogle su gradske novine "Ahen nahrihten", zatim AC Antena Ahen. Bili su tu i predstavnici SPD začuđeni kako je sve organizovano, a i sami su apelovali na druge u gradu.
U ovoj akciji posebno su se istakli Nikolina Mirković, Diana Lukač, Biljana Kovačević-Radovanović, Mile Mirković, domaćica kluba Elena i mnogi drugi.
Organizatori su odlučili da otvore podračun na Srpsko kulturno udruženje, a prikupljeni novac neće uplaćivati u državne ili crkvene fondove, nego je planirano da se pomoć uruči na licu mesta osobama kojima je preko potrebna. Uvid u račun će za donatore u svako doba biti dostupan.


 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here