Pomoć otišla u Šabac i RS

0

Pero Janković (u sredini), Mautner Peter Kabal (levo) i Srđan Stokić
 

Ambasador Srbije u Austriji Pero Janković obišao je stadion Kajzerebersdorf-Srbija 08, gde se prikuplja humanitarna pomoć. U utovaru kamiona sa pomoći za Šabac učestvovali su srpski studenti u Beču, kojima se organizatori posebno zahvaljuju.

 

Kamion prevozi humanitarnu pomoć težine 12 tona i vrednosti oko 15.000 evra.

Studenti i predstavnici Koordinacionog odbora pred utovarenim kamionom
 

Posebna zahvalnost izražava se firmi O.H .J.TranSPORT i vlasniku Živoradu Andriću koji je ustupio kamion.

 

Ambasador Janković je izrazio zadovoljstvo odzivom građana, a posebno Austrijanaca humanitarnoj akciji za pomoć žrtvama u Srbiji.
 

Zajedno jači u nevolji

U akciji pod motom "Zajedno za Srbiju i Srpsku" veliki doprinos dali su KE-Srbija 08, SPORTsko društvo Basket 2000 i Zajednica srpskih klubova u Beču.

Koordinacioni odbor ukazuje da je lista prioritetne humanitarne robe nepromenjena : hrana i higijena za bebe i decu, pelene za bebe i za odrasle, sredstva za čišćenje i dezinfekciju, sredstva za ličnu higijenu , baterijske lampe i baterije, crpne pumpe za vodu i sušilice, kreveti na rasklapanje, dušeci, jorgani, posteljine, peškiri, ćebad, donji veš , gumene čizme, asepsol za dezinfekciju. Takođe su poželjne i rukavice za rad, reflektujući prsluci.

Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na telefone: +43 681 83 727 097, +43 699 1 9999 577, +43 1 712 12 05, +43 1 512 12 47.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here