EPA/Roman Pilipey
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je pismo od državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majkla Pompea u kome se ističe da SAD sarađuju sa Srbijom, kao i sa drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija.

Državni sekretar Pompeo je, takođe, naveo da su SAD svesne da „svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavlja i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Pompeo zahvaljuje Dačiću sto mu se pismeno obratio kao i na poruci koju mu je uputio i koja ga je, kaze, obradovala u teškim vremenima prouzrokovanim pandemijom.

– Svake godine 4. jula Amerikanci praznuju godišnjicu potpisivanja Deklaracije nezavisnosti SAD koja jasno kaže da sva ljudska bića imaju pravo na život, slobodu i potragu za srećom. Ovi ideali prožimaju američku diplomatiju svakog dana – istakao je Pomeo.

On ukazuje na to da kao što “SAD sarađuju sa vama i drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija, tako smo svesni da svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavljamo i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem”.

Pompeo je zaključio i da se raduje nastavku saradnje sa Dačićem u cilju, kako je naveo, “prevazilaženja izazova sa kojima se zajedno suočavamo, rada na unapređenju sloboda i zaštite ljudskog dostojanstva svih ljudi”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here