Tanjug
Aleksandar Vučić i Majk Pompeo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pismo državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majka Pompea.

Pompeo se predsedniku Srbije zahvalio na transportu državljana SAD iz Srbije.

U Pompeovom pismu se kaže:

“Dok vlade širom sveta streme ka tome da zaštite sopstvene građane od pandemije COVID-19, želim da uputim duboku zahvalnost Vama i Vladi Srbije za pomoć građanima Sjedinjenih Država onda kada im je to bilo potrebno.

Time što ste američkim građanima pružili priliku da se vrate u Sjedinjene Države čarter letom Er Srbije, koji je organizovala Vlada Srbije 26. marta, omogućili ste da se 64 američkih državljana vrati svojim domovima i porodicama u vreme koje je za sve nas puno neizvesnosti i izazova.

Takođe, želim da pohvalim i osoblje Er Srbije i nadležne organe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu na podršci koju su pružili da se organizuje let u tako kratkom roku i na herojstvu i saosećanju koje su pokazali putnicima na letu.

U ime SAS zahvaljujem Vam na podršci i prijateljstvu u ovim teškim vremenima, kada se naši bilateralni odnosi ističu po svojoj snazi.

Radujem se danu kada će ova pandemija proći i kada ćemo moći da nastavimo zajedno da radimo na izgradnji prosperitetnije budućnosti za naše narode”.

 

3 COMMENTS

  1. Glupost…..
    I ja mogu pisati svasta i reci da je Tako a nije. Slusao Sam naj uticajnije zurnaliste U svetu koji govore da nigde ne pisepo zakonu da zurnalisti moraju da govore istinu .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here