EPA/Erik S. Lesser
Majk Pompeo

Američki državni sekretar Majk Pompeo optužio je danas Savet UN za ljudska prava za licemerje.

Ta organizacija je prethodno usvojila rezoluciju o osudi rasizma i policijske brutalnosti u Sjedinjenim Državama nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu u maju.

Pompeo je rekao da rezolucija tog tela o politici i rasi potvrđuje ispravnost odluke SAD da se povuče iz te organizacije 2018. godine.

– Savet UN za ljudska prava koji sad čine 47 država među kojima Venecuela, Kuba i Kina, predstavlja utočište za diktatore i demokratije koje im povlađuju. To je veliko razočaranje za one koji istinski traže unapređenje ljudskog dostojanstva – rekao je Pompeo u saopštenju.

Dodao je da jučerašnja rezolucije Saveta o rasizmu i policijskom nasilju u SAD “srozava to telo još niže”, prenosi Rojters

5 COMMENTS

  1. Zašto sad niko ne bombrduje i neuvede drakonske sankcije protiv Vašinktoa zbog nepoštovanja ljudski prava.

  2. Pompeo se žali na UN zbog Toga što su UN osudile jedan brutalan napad policije SAD na jednog Afroamerikanca i usmrtiliga. Pompeo osuđuje UN da podržavaju diktatore koje su u UN Kina, mučna Venecuela i Kuba. To smatra Drug Pompeo da su diktatorske države samo on i SAD nisu. SAD imaju pravo svuda redom da biju i ubijaju nevini narod po celom svetu, e sada su prešli u njihovu Državu i RASISTIČKI ubijaju svoj narod tamne kože ili da kažem AFROAMERIKANCE. Pompeo zamišlja još uvek da mogu nogom da trupnu i uplaše ceo svet. Na žalost više nije ta slika gde je bila Amerika jedini policajac čitavog sveta. Sve se izmenjalo ima još malo ove miševe i drhtavce Evropske Unije koji se plaše Amerike i moraju da rade što im Amerika naredi. Počela je nešto Nemačka da radi i ako nastavi ovako ponašanje biće Nemačka ili kažnjena ili stvarno će odstraniti Ameriku iz svog dvorišta. I ja se pitam: ZAŠTO RUSIJA I KINA NEMOGU DATI SANKCIJE SAD? Ako neko ima odgovor neka mi napiše ovde javno.

  3. Bobardovati ameriku..spreciti rasizam da se razmnozava po svetu.
    Najgori najkvarniji i najmladji a najbolesniji su amerikanci. Ako ikoga treba istrebiti to su oni..otpadnici od britanskih robijasa..sljam ..jad i bolest mozga

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here