Nije se moglo sa rezervnim sastavom.

Francuzi su u četvrtfinalu pobedili SAD 89:79 (18:18;27:21; 18:27; 26:13), ostavivši NBA zvezde na četvrtfinalu, prvi put od Indijanapolisa 2002., kada ih je Jugoslavija premašila. Ujedno, od Japana 2006. godine i poraza od Grčke u polufinalu američka selekcija neće braniti zlato.

Greg Popovič je pokušao da niskom petorkom sa krilima Midltonom i Barnsom u ulozi centara parira atleticizmu Francuza i “tornju” Rudiju Goberu. Eksperiment je dao rezultate povratkom sa dvocifrenog zaostatka u trećoj deonici, ali od 76:76 kreće serija Francuza i 13:3 za prolazak u narednu fazu.

Gober je dominirao u reketu sa 21 poenom, 16 skokova i tri blokade. Evan Furnije je bio za poen efikasniji sa sjajnim šutem 4/8 za tri, Nando de Kolo je postigao 18.

Sem Donovana Mičela sa 29 poena, niko od reprezentativaca SAD nije bio poenterski raspoložen. Drugi na listi strelaca je bio Markus Smart sa 11 poena.

Francuska i Argentina će biti prvi polufinalni par, u drugom Španija ćeka pobednika Australija-Češka.

Priželjkivali smo duel sa Amerikancima, ali za zlato. Na kraju ćemo se boriti u doigravanju od petog do osmog mesta (sutra od 13h). Takođe, ostali smo bez šanse za Tokio kroz plasman na Mundobasketu, jer se sa dva evropska tima u polufinalu ispunila kvota za direktan prolaz. Ostaje nam kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

 

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here