Ponovo radi Specijalni sud

0

 

 

Formirana su sva četiri veća, pošto je sud nedavno dobio i dvoje sudija koje su mu nedostajale za pun sastav, precizirala je Kovačević Tomić i dodala da je sud sada spreman za rad punom parom.

 

Ona je istakla da se u ovom trenutku stiglo tamo gde se i zastalo u gotovo svim postupcima u kojima je glavni pretres posle opšteg izbora morao da krene ispočetka zbog promena u sudskim većima.

 

"Suđenja se odvijaju po ubrzanoj proceduri koju dozvoljava zakon. To znači da se optuženi, koji imaju pravo da ponovo iznesu odbranu, uglavnom izjašnjavaju da ostaju pri ranijem iskazu, a izvedeni dokazi se sada čitaju uz saglasnost učesnika u postupku", objasnila je Kovačević Tomić.

 

Ispočetka su krenula suđenja bivšem gradonačelniku Zrenjanina Goranu Kneževiću, grupi Siniše Stojčića, optuženoj za šverc cigareta, grupi Darka Ercega optuženoj za šverc droge, optuženima za zloupotrebe u Gradskoj čistoći Beograd, bivšem direktoru Savezne uprave carina Mihalju Kertesu, i još mnogima.

 

Jedno od retkih suđenja koje nije ponovo počelo jeste suđenje grupi odbeglog Stanka Subotića Caneta, optuženoj za šverc cigareta.

 

Sud je više dva meseca čekao na angažovanje novih sudija, koji se regrutuju iz viših sudova u Srbiji samo uz njihovu izričitu saglasnost, koja se traži zbog specifičnosti krivičnih dela za koja treba da sude iz oblasti organizovanog kriminala, obimnosti i komplikovanosti predmeta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here