Tanjug
Sergej Trifunović

Glumcu Sergeju Trifunoviću zabranjen je ulazak u Hrvatsku, celu Evropsku uniju, kao i Norvešku, Island, Lihtenštajn – i to na godinu dana. To je posledica njegovog boravka u Splitu i kršenja niza zakona. U dva dana – zaradio je pet prekršaja.

A njegova poseta Splitu okončana je proterivanjem iz Hrvatske i zabranom ulaska u EU. Sve je počelo kad je sa psom došao na plažu Obojena. Pozvana je policija jer pas tu nije smeo da bude. Onda je usledio njegov obračun sa policijom i zakonom.

– Taj znak je oblepljen s 28 nalepnica i ništa se ne vidi. Odlazimo na sud i ja sam u jednom trenutku pitao – “Vi baš želite da me je*ete”. To je okarakterisano kao uvreda – ispričao je glumac.

Odveden je na Prekršajni sud. Ukupno je, kaže, platio 1.600 evra kazne. A posle izlaska sa suda iste večeri – nova kazna u centru Splita.

Uz to, sinoć je zadržan na graničnom prelazu Bajakovo, nakon čega je dobio zabranu ulaska u Hrvatsku, celu Evropsku uniju i još tri zemlje.

Policija kaže da je počinio pet prekršaja. Tu je bilo i izrugivanje i omalovažavanje, remećenje javnog reda i mira.

– Nisam nazvao sve Hrvate ustašama, zamisli kad bi neko nazvao sve Srbe četnicima. Tako sam nazvao ljude koji vole da se tako ponašaju bez razloga i misle da zato što nose uniformu mogu nekoga da maltretiraju bez razloga. Nema potrebe da se izvinjavam nekome koga nisam vređao. Nisam vređao hrvatske građane ni bilo koga, ni Splićane. Mene su maltretirali splitski plavci – dodao je Trifunović.

Novinarka Ana Raić objasnila je šta sad glumac može da uradi.

– Ono što može učiniti jeste da podnese tužbu Upravnom sudu. Koliko će to trajati, videćemo. Verujem da će to pokušati i da uradi, ali treba ispratiti situaciju – rekla je.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here