Poplava ujedinila dobre ljude

0

Goste su pozdravili i zahvalnice predali generalni konzul Aleksandra Đorđević i protonamesnik Simon Turkić.

– U vreme kada je poplava zahvatila područje Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Srbi iz Frankfurta i okoline nisu sedeli skrštenih ruku. I pre nego što je upućen prvi poziv za prikupljanje pomoći, dolazili su i donosili ono najpotrbnije na tri poznate adrese – srpski hram Vaskrsenja Gospodnjeg, Generalni konzulat Srbije u Frankfurtu i izdavačku kuću "Nidda Verlag" izdavača "Vesti". Brzo je oformljen Krizni štab u koji su ušli predstavnici generalnog konzulata, Srpske pravoslavne crkve, čelni ljudi novinske kuće "Vesti"i drugi viđeniji Srbi s ovih prostora. Na poplavom pogođena područja iz Frankfurta je otišlo više od20 kamiona šlepera približne vrednosti oko 500 000 evra – podsetili su na dane humanitarne akcije Jagoda Rajtel i Aleksandar Saša Jovanović.

Posebne zasluge

Zahvalnice za posebno angažovanje dobili su: Milkica Romić, Slavko Todić, Stojan Bojanić, Aventa Nord Milenko Babić i Nezavisni dnevni list "Vesti" – Dušan Vidaković.

Zahvalnice su uručene za upućenu medicinsku pomoć, za transport i skladištenje pomoći, za posebno angažovanje, a zahvalnice su dobili i klubovi i udruženja koja su učestvovali u humanitarnoj akciji.

– Veče zahvalnosti smo organizovali da pokažemo ljudima da dobra dela u teškim vremenima nisu zaboravljena. Prvo što smo mogli da dobijemo u našem hramu za narod naš koji je prikupljao pomoć jeste pečat i blagoslov nad blagoslovima – Gramata njegove svetosti Patrijarha srpskog Irineja – rekao je protonamesnik Simon Turkić.

– Došla je ideja da zajednički, Srpska pravoslavna crkva i mi podelimo zahvalnice zaslužnim građanima i najvažnijim pomagačima, uključujući i dnevni list "Vesti". Bilo je vrlo teško ograničiti se na jedan broj ljudi, što ne znači da ne cenimo rad svih onih koji nisu dobili diplome, ali im se na ovaj način zahvaljujemo. Ovo je lepa, zajednička akcija SPCi Generalnog konzulata Srbije u Frankfurtu, što je dokaz da kada je narod u nevolji, treba zajednički da pomognemo-rekla je generalni konzul Aleksandra Đorđević.

Zahvalnost za nesebičan rad i veliko angažovanje dobili su, Zoran Majkić, Goran Petrašinović, Dragan Jevtić, Siniša Spasojević, Srđan Strainović, Marina Famung, Danijela Krsmanović, Miljan Ratemaher, Vesna i Milan Komadinić, Suzana i Saša Filipović, Milan Marković, Mićo Bajić, Petar Pčelar, Voja Jestrović, Mila Zavišić, Dragan i Jovan Lukijanović, Tijana Milunović, Zlata Ikanović, Robert Ilić, Vesna i Stefan Petrović i Mladenko Žarić.

Veče zahvalnosti su muzički upotpunili hor "Vasilije Ostroški" i Milan Krajnović, harmonika.

Transport

Zahvalnice za transport i skladištenje pomoći dobili su: Zdravko Mitrović, Saša Gnjatović, Tomislav Savić, Đorđe Zečević, Saša Matić, Milutin Joković, Nedžad Mehonić, Hasan Azirović, Slavko i Mirko Romić, Mile Stevanović, Toni Novičić, Dragan Radulović, Aircargo Tracking & Handlung Zoran Petrović i Er Srbija Frankfurt.

 

Medicinska pomoć

Zahvalnice za upućenu medicinsku pomoć: dr Predrag Matić, dr Ilija Cerovac, dr Vanja Matić, dr Nenad Josipović, Nađa Bros, Dušan Živković, Vladan Filipović i institucije i organizacije, Wassermann Dental-Maschinen Dražen Tonković, Markus Krankenhaus – Abteilung für die plastische Chirurgie, Aktion Hessen Hilft Ortenberg, Tierrettung Rhein-Neckar Ludwigshafen, Street Angel Frankfurti Rosenkranz Bad Homburg.

 

Klubovi i udruženja

Zahvalnice su dobili srpski klubovi i udruženja: SKUD Oro, KHD Kolo, UP Sedmica, Srpska književna radionica, KSV Tempo iz Frankfurta, Centralni savet Srba u Hesenu, SKC Ofenbah, Klub Beliorao Bad Homburg, Klub Srbija Noj Izenbzrg, SD Dunav Hohajm, Mladost Špajer i SKD Sloga Manhajm.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here