Epa/JASON SZENES
Greg Popovič

Trener San Antonio Sparsa Greg Popović istakao je dobru odbranu na Nikolom Jokićem u pobedi nad Denver Nagetsima 111:103.

Sparsi su limitirali Jokića na samo četiri poena (1/5) što je bio jedan od ključnih faktora pobede Teksašana.

– Napravili smo dobar posao na njemu, izgubili smo druge igrače na perimetru, oni odlično šutiraju trojke, skaču, ali smo dobro čuvali Nikolu – rekao je Popović.

Ipak, Jokić je impresionirao Popovića svojim asistencijama. Zabeležio ih je deset, čak sedam u prvom poluvremenu, a posebno se istakao dodavanjem u maniru kvorterbeka iz NFL lige za Malika Bizlija.

– Da, imao je asistencija. On ako ne pogađa onda asistira. Sjajan je igrač. Nisu me iznenadila njegova dodavanja – dodao je legendarni trener Sparsa.

Popović je prokomentarisao i izjavu Bila Voltona koji je uporedio Jokića sa Gandijem, Mandelom i Luterom Kingom.

-Kada razmišljam o revolucionarima, mislim na ljude kao što su Če Gevara i Vladimir Lenjin. Ne mislim da je Jokić toliki revolucionar. Mislim da ste malo preterali ovde, ali on je fantastičan igrač. On je sjajan momak, ima odličan smisao za humor. On je malo debeljuškast, ne spava u teretani, ne trči brzo, ali bi mogao biti jedan od najpametnijih igrača u ligi. Ima veštine i zna kako da ih iskoristi, maksimalno uživa na terenu – rekao je Popović.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here