Popović: Kriminalac i njegov „zločinački“ režim otimaju Srbiji identitet

Medija centar Beograd

Režim u Crnoj Gori je neprijatelj Srbije i tako ga treba definisati, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović i istovremeno nazvao režim crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića „zločinačkim“.

On je za TV Pink rekao da najavljeno usvajanje zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, kojim se predviđa i oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, neprijateljski čin, napad na SPC, na srpski narod i državu Srbiju.

– Ovo nam nisu činili ni najljući neprijatelji, i država Srbija će sigurno, ako dođe do izglasavanja zakona u skupštini Crne Gore, morati da reaguje najžešće – poručio je Popović.

On je dodao da ako se usvoji zakon, to će biti „najgori napad na Srbiju u istoriji bratskog naroda koji živi u Crnoj Gori“.

– Crna Gora je stara srpska država, nju su stvarali Nemanjići i Sveti Sava – rekao je Popović, ocenivši da crnogorski predsednik Milo Ðukanović i njegov „zločinački režim“ uzimaju Srbiji ono što joj je najsvetije – njenu istoriju, ime i prezime.

Popović je objasnio da Ðukanovićev režim naziva zločinačkim jer Srbiji crkvu nisu uzimali ni Turci za 500 godina, ni ustaše, ni nacisti.

– Oni nam čine ono što nam nikad ni zločinci nisu činili i Srbija će se prema tome sigurno odrediti veoma jako. Neko želi da nam uzme (manastir) Ostrog, neko želi da nam uzme mošti Svetog Vasilija Ostroškog, Petra Cetinjskog, a to je naš identitet – rekao je Popović.

Ministar je istakao da su u Crnoj Gori iz čitanke izbačeni Jovan Jovanović Zmaj i Desanka Maksimović, kao i da Srbi, građani Crne Gore koji se tako izjašnjavaju, ne mogu da se zaposle u državnim institucijama.

– Nad nama vrše identitetski genocid. Ustaše su činile čisti genocid, ubijali nas, a Milo Ðukanović želi da izbaci iz Crne Gore, stare srpske države, sve što je srpsko – rekao je Popović

On je upozorio da ukoliko u Crnoj Gori, kao pravoslavnoj „našoj bratskoj zemlji“, u kojoj žive Srbi, neko može da protera srpsku crkvu i uzme svete mošti Vasilija Ostroškog i srpske manastire, tako nešto bi moglo kroz sedam dana da se desi i na KiM.

– Šiptari bi to radili sa našim hramovima na Kosovu, verovatno bi se slično dešavalo i u Hrvatskoj. To je model koji se već desio u Ukrajini. Milo Ðukanović nije ideolog toga, on je običan izvršilac – rekao je Popović.

On je dodao da je Ðukanović „ucenjen izvršilac zbog svojih kriminalnih radnji“.

– On je poznat kao najveći kriminalac u Evropi. On mora da ispunjava sve zadatke koje mu narede sa Zapada njegovi nalogodavci i šiptarski nalogodavci, jer zna se da je duboko povezan s njima. To je zajednička šiptarsko-đukanovićevska akcija, koja je zločinačka prema srpskom narodu i državi – smatra Popović.

7 KOMENTARA

  1. Stara Srbija je Crna Gora, ne nego Raska, srce vam je na Kosovo dok bubrezi ostali u Hrvatskoj. Srbi stvarno ste izgubili „kompas“!

    • Ми смо МОЖДА изгубили компас, али је СИГУРНО да си ти изгубио памет. И да је никада нећеш наћи.

  2. Popoviću!Ne treba komentarisati već raditi.Svi montenegrini napolje iz Srbije.Tamo ukidaju srpsku crkvu,ovde siti i napiti ruše srpsku državu.Napolje crnogorci,lopurde i neradnici.Napolje iz Srbije.

    • Баш фино. По чему се онда ти разликујеш од милогораца? Изједначаваш отпад људског рода са свим Црногорцима! Истина је да тог отпада има и по Србији, али ни наш отпад није ни мањи ни бољи. И зар због њих треба листом све протерати?

    • Iz Srbije proćerajte svih 30.000 Crnogoraca, Crna Gora će protjerati svih 40.000 Srba gastarabajtera, što misliš kome će biti grđe? Ne ukida se SPC, ali je Srbija ukinula CPC. Ko ruši srpsku državu, Crnogorci? Ostalo je fašističko lupetanje koje vam se sigurno vraća sa kamatom.

  3. Popoviću niko nije radio što je Srbija radila Crnoj Gori i Crnogorcima, vratite oteto, a eto vama vaše. Ne može Crna Gora ugroziti identitet Srbije i Srba, jer ništa vaše ne traži, jedino ćete morati vratiti oteto i viđećemo za štetu koju ste načinili od 1918.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime