EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU
Turisti u Grčkoj

Od 12. juna u Grčkoj počinju da važe nove mere, saopštio je zamenik ministra civilne zaštite i upravljanja kriznim situacijama Nikos Hardalis.

Na snazi je i dalje obaveza nošenja maski, ali se popuštaju druge restrikcije.

– Od subote, 12. juna, muzika će biti dozvoljena u delovima ugostiteljskih objekata na otvorenom koji su namenjeni za sedenje gostiju – izjavio je gospodin Hardalis“, prenosi portal „Sivilprotekšen“.

Takođe je skraćeno i trajanje policijskog časa u Grčkoj. Od subote, 12. juna, policijski čas će trajati od 1.30 do 5 sati po lokalnom vremenu. Hardalis je takođe najavio i da će policijski čas najverovatnije biti ukinut počev od 1. jula, ukoliko to aktuelna epidemiološka situacija bude dozvolila.

Objavljene su i druge mere tokom konferencije za štampu, ali su one uglavnom fokusirane na lokalno stanovništvo, prenosi Blic.

– I sada dobro znamo da svaka naša nepažnja može biti kobna za mnoge druge. Ali takođe dobro znamo kako se možemo nositi sa tim, kako da zaštitimo sebe i sve oko nas. Posmatrajući sanitarne mere i protokole, koji su naš štit od prvog dana pandemije, kroz program vakcinacije i stvaranja kolektivnog imuniteta, biće nam omogućeno da iza sebe ostavimo ovu situaciju bez presedana – dodao je Hardalis.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime