Poraz od Čeha 0-3, Đoković izgubio u dublu za kraj

0
EPA/Lukas Coch
Novak Đoković

Dušan Lajović i Laslo Đere doživeli su poraze, pa je Srbija izgubila od Češke u trećem kolu u grupi Dejvis kupa. Još ranije je Srbija obezbedila plasman na završni turnir u Malagi (21-26. novembra), pa zato nije igrao Novak Đoković u singlu, a u dublu je zajedno sa Nikolom Ćaćićem doživeo poraz.

Mladi Jakub Menšik, koji je nedavno iz kvalifikacija došao do trećeg kola US opena, briljirao je i pobedio Lajovića sa 6:3, 6:2.

Nije Duci imao nikakve šanse, Menšik je briljantno servirao i rutinski osvajao svoje gemove (ukupno je izgubio pet poena na svoj servis), a zauzvrat je pravio brejkove u ranoj fazi oba seta, te tako i skidao pritisak sa sebe.

U drugom meču dana Đere je izgubio od Jiržija Lehečke sa 7:6 (9-7), 7:5. U prvom setu je jedino Đere imao brejk lopte, dve je propustio, a Lehečka je bio za nijansu bolji u taj brejku i realizovao je treću set loptu.

Laslo se mučio sa donjim delom leđa, dobio je i masažu, ali je uspeo da u drugom setu nadoknadi brejk zaostatka, zatim da na 4:5 spasao tri meč lopte, ali je Lehečka ostao miran i ipak priveo meč kraju u dva seta.

U poslednjem meču dana, Đoković i Ćaćić izgubili su od Mahača i Pavlašeka sa 7:5, 6:7 (7-9), 10-3.

Imali su Novak i Nikola dve set lopte u prvom setu, ukupno tri brejk lopte, ali su Česi bolje igrali ključne poene.

U drugom setu je Srbija imala četiri set lopte, uključujući i tri vezane u taj brejku, potom je spasena jedna meč lopta, pa je ipak izboren super taj brejk.

Ipak, u odlučujućem delu igre Česi su bili superiorni i došli do zaslužene pobede, ali Đoković i Ćaćić su imali dobro uigravanje pred završni turnir u Malagi.

Tamo će Srbiju čekati ili Holandija ili neko od sledeća tri tima – Australija, Velika Britanija ili Francuska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here