M. Ninović
Detalj sa utakmice Springvejla i Melburn Viktorija

Posle više od godinu dana prinudne pauze zbog pandemije virusa korona, fudbalski život se u Melburnu ponovo vratio u normalu. Posle svega, ostaje velika žal za potpuno izgubljenom sezonom u Viktoriji, pošto se fudbal u ovoj državi nije igrao od završetka sezone 2019, odnosno punih 17 meseci!

Na otvaranju dugo očekivane sezone, prvi su od srpskih klubova na teren izašli fudbaleri Sringvejl Belh orlova, koji su u okviru prvog kola Treće premijer lige u Viktoriji (NPL 3) ugostili mladi tim člana A-lige Melburn Viktorija. Srpski tim je prikazanom igrom zaslužio najmanje remi iz ovog meča, ali se na kraju morao pomiriti s minimalnim porazom – 1:2.

Slobodno se može reći da je pobedi Melburn Viktorija najviše doprineo glavni sudija, koji je prevideo očigledan ofsajd kod prvog pogotka i dosudio jedanaesterac za goste kada je već isteklo prvo poluvreme. Iako je bilo kontakta prilikom sporne situacije, lopta je već bila u gol-autu tako da su Beli orlovi drastično oštećeni.

Da sve bude gore, u poslednjih pet-šest minuta, kada su imali šansu da dođu do boda, Orlovi su ostali s igračem manje jer je iz igre zbog dva žuta kartona isključen Nenad Nikolić.

Pri kraju utakmice Beli orlovi su postigli sjajan pogodak iz slobodnog udarca sa 25 metara, koji je bio delo Nasira Huseinija. Ovaj pogodak je uveo meč u rezultatsku neizvesnost, napadali si izabranici trenera Artura Kiričijana, ali nije bilo više vremena za eventualnu promenu rezultata.

U predigri ovog duela, sastali su mladi, odnosno rezervni timovi, a pobediu su odneli fudbaleri Melburn Viktorija sa ubedljivih 6:1 (2:0).

Springvejl Beli orlovi su u prvom kolu bili domaćini, a žreb je odredio da i u naredna četiri kola srpski tim bude domaćin. Orlovi će u srpsko makedonskom derbiju u petak 26. marta od 20.30 časova ugostiti Preston Lajons Makedoniju. U predigi od 18.15 časova sastaće se mladi timovi dva kluba.

Rezultati 1. kola NPL 3 Viktorije: Springvejl Beli orlovi – Melburn Viktori 1:2, Vitlsi Rejndžiz – Davton, Džilong Makedonija – Nort Sanšajn Igls 0:0, Vestern Junajted – Boks Hil, Preston Lajons Makedonija – Melburn siti 2:1, Balarat siti – Nanavading siti.

Raspored 2. kola (petak/subota, 26. i 27. mart): Springvejl Beli orlovi – Preston Lajons Makedonija, Melburn Viktori – Vestern junajted, Boks Hil  junajted – Vitlsi Rejndžiz, Nanavading siti – Melburn siti, Davton – Džilong Makedonija, Nort Sanšajn Igls – Balarat siti.

Detalj s meča rezervi Orlova i Viktorija

“Proterani“ iz svoje kuće

Potpuno neverovatna situacije odigrala se dan pre utakmice Springvejla i Viktorija. Odlukom FS Viktorije promenjena je lokacija odigravanja susreta, pa je umesto u Srpskom sportskom centru Kizboro, kako je ranije bilo najavljeno, u poslednjem trenutku određeno je da se igra na terenu Kerolajn Springs Džordž Kros u mestu Frejzer Rajz, preko 60 kilometara severozapadno od doma Belih orlova.

Razlog za promenu bilo je trenutno stanje terena u Kizborou, čija je travnata podloga tek nedavno sređena i procenjeno je da nije spremna za odigravanje utakmica.

Springvejl Beli orlovi – Melburn Viktori 1:2 (0:2)

Strelci: Husaini u 85. minutu za Bele orlove, a Letlin u 41. i Morton u 45+1 minutu iz jedanaesterca za Melburn Viktori. Sudija: Oliver Banister. Pomoćnici: Varvik Berner i Mehdi Juma Kan. Četvrti sudija: Leo Crnogorčević.

Beli orlovi: Camuranis, Bendžamin (Kiričijan), Husaini, B. Janž, S. Janž, Karać, Kecojević (Grujić), M. Namdar (Šarić), Kvin, Stanisavljević, Nikolić, Hadžikaku, Rouzmond. Trener: A. Kiričian, trener golmana: S. Janković, tim menadžer. C.Princip.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here