Foto: MN Press
Saša Obradović KK Crvena zvezda

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je danas da je njegova ekipa “sagorela” u utakmici i porazu protiv Fenerbahčea, ali da će joj to biti dodatni motiv da dobro odigra protiv Cibone u predstojećoj utakmici u ABA ligi.

– Čeka nas izuzetno važna utakmica, sagoreli smo u Istanbulu, delom i zbog očekivanja, možda i jer je to bila prva prava utakmica nakon tolike pauze. Upravo tu tražimo dodatni motiv, da promenimo ‘klimu’ odigramo bolje i počnemo na pravi način ovo takmičenje. Vidimo da su u ABA ligi iznenadjenja moguća, svako svakoga može da dobije, a regionalno takmičenje je iz više razloga prvi prioritet za Crvenu zvezdu – rekao je Obradović za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde igraju u ponedeljak od 18 časova u Zagrebu protiv Cibone, utakmicu prvog kola ABA lige.

– U ovoj ligi ćemo morati da dajemo 100 posto svojih mogućnosti uz respekt prema svakom protivniku i svakoj utakmici – dodao je trener crveno-belih.

Zvezda je sezonu počela porazom, od Fenerbahčea u Evroligi sa 63:77.

Crveno-beli popodne putuju u Zagreb na utakmicu, a Obradović će moći da računa na sve igrače osim na Emanuela Terija, čiji je test na korona virus bio pozitivan pre sedam dana.

Jedan od najiskusnijih u ekipi Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je Cibona mlada ekipa željna dokazivanja i da crveno-beli moraju da budu oprezni kako se ne bi dogodilo iznenadjenje na početku takmičenja.

– Košarka se nije igrala sedam meseci i biće nam potrebno vreme da se uigramo i uhvatimo takmičarski ritam, posebno nakon ove pauze koja je za naše okolnosti bila predugačka. Uz sve to, nismo se ni raspakovali a krećemo na novi put, nešto što će takodje biti čest slučaj ove sezone. Kada na sve to dodamo i pandemiju korone, jasno je da će svako gostovanje biti teško i neugodno iz više uglova. Bez obzira na sve, naš cilj je da krenemo pobedom u Zagrebu – naveo je on.

Posle utakmice košarkaši Zvezde se odmah vraćaju u Beograd i počeće pripreme za utakmicu sa Baskonijom, u petak od 19 časova u Beogradu, u drugom kolu Evrolige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here