Porodica ubijenog policajca muslimana: Ne mešati ekstremiste i muslimane

0

youtube.com
Braća zgrožena snimkom ubistva Ahmeda Merabea
 

– Obraćam se svim rasistima, islamofobima, antisemitima. Ne treba mešati ekstremiste i muslimane – rekao je jedan član porodice Merabe na konferenciji za štampu u Livri-Garganu, na severu Pariza, gde je živeo ubijeni 41-ogodišnji policajac, musliman poreklom iz Alžira.

– Prestanite da mešate stvari, da podstičete ratove, da palite džamije ili sinagoge – rekao je drugi član porodice.

– Napadate ljude, to neće vratiti naše mrtve ili umiriti naše porodice – dodali su drugi članovi porodice unesrećene "varvarskim činom" u kome je ubijen Ahmet Merabe i izrazili saosećanje sa svim porodicama drugih žrtava napada u Parizu.

Porodica je takođe reagovala na objavljivanje slike ubistva policajca ispred sedišta nedeljnika Šarli Ebdo, na današnjoj naslovnoj strani nedeljnika Poan (Le Point).

Slika je uzeta sa amaterskog video snimka snimljenog sa krova zgrade koji pokazuje kako jedan od napadača puca policajcu u glavu nekoliko metara od sedišta Šarli Ebdoa, gde su Šerif i Said Kuaši upravo ubili 11 ljudi. Snimak je obišao svet i zgrozio ljude okrutnošću napadača.

Članovi porodice su izrazili negodovanje zbog širenja tog snimka i zatražili od medija da prestanu da ga objavljuju.

Jedan od braće ubijenog policajca upitao je medije kako su se usudili da snime taj video i da ga objavljuju, i rekao da on na snimku čuje glas svog brata, da ga prepoznaje, da čuje kako je ubijen i da mu stalno taj glas odzvanja u ušima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here