Tanjug/AP
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu

Sastanak izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i ostatka ratnog kabineta sa porodicama talaca odvija se u napetoj atmosferi, a neki od članova porodica napustili su sastanak pre završetka, prenosi Tajms of Izrael pozivajući se na navode medija.

Kako navodi, mediji su preneli da je Netanjahu rekao na sastanku sa porodicama talaca, kojem prisustvuju i porodice nedavno oslobođenih talaca, da trenutno ne postoji mogućnost da se svi taoci vrate kući.

– Da li neko zaista može da zamisli da, ako bi to bila opcija, neko bi je odbio? – navode mediji da je rekao Netanjahu što je izazvalo bes prisutnih.

Jedan od lidera Foruma porodica talaca Ronen Zur rekao je za Kanal 12 da su neki od prisutnih preneli Netanjahuu kakve su užase prošli, dok su bili držani kao taoci u Pojasu Gaze.

Prema navodima izraelskog medija Inet, Netanjahu je većinu svojih komentara pročitao sa lista papira i nije odgovorio ni na jedno pitanje.

Kako dodaje Kanal 12, kćerka jednog od talaca rekla je Netanjahuu da oni koji se i dalje drže u Pojasu Gaze “žive na pozajmljeno vreme”, što su okupljeni pozdravili.

Ona je rekla i da bi povratak talaca trebalo da bude veći prioritet nego rat protiv Hamasa.

Članovi porodica talaca u ponedeljak su tražili da se sastanu sa Netanjahuom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here