Tanjug

Članovi porodica ubijene dece u OŠ “Vladislav Ribnikar” podneli su privatnu tužbu protiv dečaka (14) koji je ubio 10 osoba i njegovih roditelja, saznaje “Blic”.

Kako saznaje ovaj list, podneta je tužba u parničnom postupku u cilju opravdavanja privremenih mera koje su već određene. Dakle, jednu tužbu su podnela ukupno 27 tužilaca, a u pitanju su članovi porodice ubijenih, navodi list.

Tuženi su, navodi Blic, dečak (14) koji je izvršio ubistva, njegova majka i otac.

Prema ocu su privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine već bile prethodno određene u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

„Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđnja pa dok za to traju uslovi – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica“, navodi izvor Blica.

List podseća da je protiv majke dečaka koji je ubio 10 osoba već podneta jedna tužba. Nju su tužila četiri člana porodice jedne od žrtava pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Ocu i majci je privremeno zabranjeno da raspolažu nekretninama i novcem. Ovo je, po predlogu porodica ubijenih u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ranije usvojio Viši sud u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here