EPA/Ronald Wittek
Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko

Advokati bivšeg ukrajinskog predsednika Ukrajine saopštili su da Petro Porošenko neće moći da prisustvuje saslušanju u Državnom istražnom birou jer je napustio zemlju, a razlozi za sada nisu poznati, preneo je list 2Moskovski komsomoljec”.

Dan ranije pres-služba Državnog istražnog biroa saopštila je da su Porošenka pozvali na saslušanje, ali da nije precizirano zbog čega.

Prema navođenju medija, velika je verovatnoća da bi bivši ukrajinski lider tom prilikom bio uhapšen.

Gde je nestao Porošenko?

Advokati Porošenka najpre nisu želeli da otkriju u kojoj zemlji se on nalazi. “Moskovski komsomoljec” je saopštio da postoji šansa i da je otputovao iz privatnih razloga. Kasnije su advokati za portal “Strana” izjavili da on propušta saslušanja jer se nalazi u inostranstvu.

Prema podacima stranke bivšeg ukrajinskog lidera “Evropska solidarnost”, Porošenko je osmog marta otputovao u Španiju, i to preko Frankfurta.

Izvori navode da nema podataka o tome da li je ukrajinski političar ostao u Španiji, ali se zasigurno zna da se nije vratio u Ukrajinu.

Ukrajinski Državni istražni biro ranije je saopštio da se bivši predsednik nije odazvao na tridesetak saslušanja za 16 krivičnih dela.

2 KOMENTARA

  1. Koga Porosenkovo bekstvo iz zemlje iznenadjuje? Imao je (ne)covek razloga. Ko mu je omogucio bekstvo, zasluzuje da bude – umesto njega – kaznjen.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime