EPA/Boris Pejovic

Američki senator Lindzi Grem poručio je u Podgorici da snage koje su podrivale put Crne Gore u NATO moraju biti poražene na parlamentarnim izborima 2020.

Boraveći u Crnoj Gori na čelu delegacije Kongresa SAD, on je saopštio da će naredni izbori biti veliki test za Crnu Goru, te da će ih svet “sa pažnjom pratiti”, preneo je Sputnjik.

“Ako ti izbori dobro prođu, to će biti signal za EU i SAD da je u Crnoj Gori čvrsto uspostavljena demokratija. Snage koje žele da podrivaju napredak Crne Gore na njenom putu ka demokratiji i koje su podrivale napore ka njenom putu ka NATO, takođe su snage koje rade protiv nas. Važno je da ih porazimo ovde, ne samo zbog budućnosti Crne Gore, već i zbog budućnosti celokupnog regiona”, saopštio je Grem.

Ta poruka američkog senatora “naročito je zlokobna po onaj deo crnogorskog društva i opozicije koji se protivio ulasku države u NATO”, navodi Sputnjik i dodaje da je njima, po svemu sudeći, poručeno da je glavni interes Amerike u Crnoj Gori da te snage nipošto i ni u kojoj varijanti na izborima ne mogu doći na vlast, kao i da će izbori 2020. godine pokazati da li će “demokratija u Crnoj Gori ostati zauvek”.

Analitičar Boško Vukićević smatra da bi poruke koje je juče saopštio senator Južne Karoline u Crnoj Gori u bilo kojoj civilizovanoj zemlji predstavljale svojevrstan diplomatski skandal.

4 COMMENTS

  1. Ма доћиће и тим америма крај једнога дана па ће онда видети како ће проћи.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here