Vesti
Episkop Siluan u drustvu omladine

Njegovo Preosveštenstvo vladika Siluan posetio je prošlog vikenda parohije Srpske pravoslavne crkve u Kvinslendu.

Sa liturgije u Crkvi svetog Nikole u Vulungabi

Bila je to prva kanonska poseta episkopa australijsko-novozelandskog ovoj saveznoj državi posle duže vremena, s obzirom na to da su pandemijske restriktivne mere i učestalo zatvaranje unutrašnjih granica u proteklih godinu dana onemogućili normalna putovanja.
Poseta je započela prošlog petka, 16. aprila, Drugim bdenijem u hramu Svetog Nikole u predgrađu Vajkol u Brizbejnu. Na službi kojom je načalstvovao vladika Siluan okupio se veliki broj vernika da dočeka i pozdravi svog arhijereja, i da se zajedno pomole presvetoj Bogorodici.

Deca u narodnim nošnjama dočekala vladiku uz pogaču i so ispred crkve u Vajkolu

Narednog dana, episkop Siluan je otputovao na Zlatnu obalu, gde je služio svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvenoj opštini Uspenja presvete Bogorodice. Tom prilikom, osveštao je obnovljeni Parohijski dom i rukoproizveo Luku Draškovića u čin čteca.
Takođe u subotu, u popodnevnim satima, posetio je i hram Svetog Nikole u Vulungabi, nedaleko od centra Brizbejna, gde je održao čas veronauke đacima parohijske škole, a zatim prisustvovao nedeljnom bdeniju.

Služba u Crkvenoj opštini Uspenja presvete Bogorodice na Zlatnoj obali

U nedelju 18. aprila, na dan svetih apostola Irodiona, Agava, Rufa, Asinkrita, Flegonta i Ermija, vladika Siluan je u crkvi u Vulungabi služio liturgiju na kojoj se okupio veliki broj Srba iz svih delova Brizbejna.

Kako prenosi zvanična stranica Mitropolije australijsko-novozelandske, tokom arhipastirske posete Kvinslendu, episkop je uputio vernom narodu reči utehe i ohrabrenja, ukazavši na bogočoveka Hrista kao jedini siguran oslonac u svakoj krizi, jedinu utehu i nadu i jedini izlaz iz svih bezizlaza čovekovih.

Završavajući posetu, vladika je u ponedeljak u prostorijama Crkvene opštine Svetog Nikole u Vajkolu održao bfratski sastanak sa sveštenstvom Mitropolije iz svih parohija na teritoriji Kvinslenda.

Vladika Siluan drzi čas veronauke

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here