Z. Mirković
Svako dobio zadatak: Članovi Upravnog odbora

Upravni odbor Saveza Srba u Austriji održao je u Beču sastanak na kojem su usvojene i dokumentovane mere koje su u skladu sa najavljenim promenama, to jest reformi organizacije.

Pored usvojenog i primenjenog novog vizuelnog identiteta usvojene su i dodatne tehničke mere koje će olakšati dalji zajednički rad Saveza sa svim srpskim pokrajinskim zajednicama u Austriji kao i austrijskim institucijama. Usvojena je strategija za posetu srpskim zajednicama u svim pokrajinama u Austriji u sledeća tri meseca. Posetom bi se sve organizacije i kulturno-umetnička društva upoznali sa članovima Upravnog odbora Saveza, ali bi se i članovi UO Saveza upoznali sa radom domaćina, gde bi se jasno definisali zajednički projekti, čijom bi realizacijom bila ostvarena sveobuhvatna korist za celokupan srpski narod u Austriji i šire.

Poseban akcenat je dat i na neraskidivu vezu dijaspore i matice – Srbije, Republike Srpske, Crne Gore – i spremnost na sveobuhvatnu saradnju matice sa Austrijom i njenim građanima.

Novi logo prilagođen novom dobu

Na sastanku su imenovani koordinatori, pa je tako za kontakt sa udruženjima zadužen Žika Petrović, za saradnju sa medijima Vladimir Vlajić, mapiranje institucija prepušteno je Dejanu Segiću, dok je za rad sa mladima zadužena Aleksandra Popović. Takođe je i podržano reaktiviranje Zajednice u Štajerskoj.

U planu je i pokretanje interaktivne onlajn platforme Saveza, za sve zajednice i udruženja u Austriji u svrhu promocije i informisanja šire javnosti o aktivnostima svih klubova u Austriji.

Upravni odbor promenio je i logo Saveza Srba u Austriji koji je prilagođen novom dobu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here