pixabay.com

Poslanica Slobodarske partije Austrije (FPO) Dagmar Belakovič, koja je inače i lekar po struci, održala je na protestu protiv korona mera u subotu govor u kojem je negirala opasnost Covid-19.

Belakovič je kritikovala predsednika Lekarske komore Austrije Tomasa Sekeresa koji smatra da lekari treba disciplinski da odgovaraju ako ljude ne teraju na vakcinaciju.

Ona smatra da je to stavljanje “brnjice” lekarima.

Dodatno je iznela stav da su bolnice pune pacijenata, ali ne zbog nevakcinisanih.

Kazala je da lekari tačno znaju šta se dešava u bolnicama, koji su pacijenti koji ih pune.

– To nisu loši nevakcinisani, već mnogi vakcinisani, koji moraju da se leče zbog problema zadobijenih od vakcine – tvrdi Belakovič.

Međutim, zvanične brojke govore suprotno – do sredine novembra primljeno je 265 prijava zbog problema na osnovu dobijenih vakcina u tekućoj godini, a 246 slučaja vezano je za Covid vakcinu.

U istom periodu dato je više od 14,3 miliona doza vakcina, tako da bi značajnije nus pojave činile 0,0021 odsto datih doza.

Trenutno se na intenzivnoj nezi nalazi 648 teško obolelih Covid pacijenata, a udeo nevakcinisanih je oko 75 odsto.

Ovo nije prvi put da političari FPO iznose stavove teoretičara zavere.

Naime lider stranke Herbert Kikl, koji je glavni protivnik epidemioloških mera i vakcinacije, na konferenciji za štampu hvalio je veterinarski preparat Ivermektin kao delotvorni lek protiv koronavirusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here