Poslanica podigla prašinu u BiH: “Dražin patriotizam i danas može biti zvezda vodilja”

sputniknews.com, Vestionline
4
pixabay.com

Buru u BiH izazvala je objava na Fejsbuku u kojoj narodna poslanica Jelena Trivić veliča Dražu Mihailovića.

Opoziciona političarka u Republici Srpskoj Jelena Trivić, predsednica Ekonomskog saveta Partije demokratskog progresa i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poručila je na Fejsbuku kako “patriotizam Draže Mihailovića može i danas biti zvezda vodilja”.

– Dražin patriotizam i danas može biti zvezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji. Čuvena je njegova izjava: “Reč kapitulacija za mene ne postoji” – napisala je Trivićeva.

Ona je navela i kako je Viši sud u Beogradu poništio presudu kojom je Draža osuđen na smrt ističući kako montirano suđenje nikada nije postojalo.

– Saveznici, pre svega Velika Britanija i SAD, učinili su veliku istorijsku grešku stavljajući se na stranu komunista u Drugom svetskom ratu, isključivo zarad svojih interesa – stoji u objavi na fejsbuk nalogu Jelene Trivić.

Филм о првом герилцу поробљене Европе. Годинама су нам лаж сервирали као истину. Рехабилитација генерала Југословенске…

Gepostet von Jelena Trivic am Mittwoch, 16. Oktober 2019

Trivićevoj su mnogi čestitali an hrabrosti, ali je naišla na i brojne osude u komentarima. Zbog toga je objavila još jedan komentar u kojem je istakla da joj je drago što su mnogi pokazali svoje pravo lice, a to je da su za njih dobri Srbi samo oni koji poriču svoju nacionalnu pripadnost.
– Ja to ne želim da radim. Stvari koje sam napisala su činjenice, istorijske činjenice. Kao što je i činjenica da je otac moje majke moj pokojni đed Dragan Tomić stupio u partizane još kao četrnaestogodišnji dječak – navela je Trivić.

4 COMMENTS

  1. bravo jelena trvkovic danas u srbiji branitelji srbskog nacionalnog identiteta su zene srbije
    a muskarci su postali profiteri

  2. Milan i Jelena to Srpska tuga Golema..Najvise Veljcate Najvece Protivnike Srpslog Baroda..Srbija uvek iskace sa Prabog Puta i se Vraca Slomljenih Krila..Niste sami na Kugli..Tu zivi Normalan Svijet..Kardordevic..D.Mihailobic,SMilosevic i sada Dodik Vam

  3. Boginja si

    Imas hrabrosti

    Zivela krajiskinjo

    Dodji na ozren u doboj

    Branipci grada doboja 2 maj 92

    065 968 785

  4. Dražin patriotizam je još uvek prokazan.Jedino nam ne smeta za dom spremni i Pavelićev patriotizam.Koje smo mi ovce-ovce za šišanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here