Međunarodna košarkaška federacija saopštila je da će razmotriti zahteve ekipa vezano za putovanja na narednom Svetskom prvenstvu.

 

Na turniru u Kini brojne reprezentacije su kritikovale format takmičenja, jer su u nokaut fazi morale daleko da putuju, što im nije ostavilo mnogo vremena za pripremu utakmica.

Pojedine reprezentacije suočile su se sa velikim izazovima putovanja u najvažnijem delu Svetskog prvenstva u Kini.

Brojne ekipe žalile su se na to što su pobednici polufinala Španija i Argentina imale dva dana pauze, a poraženi polufinalisti Australija i Francuska samo jedan dan.

FIBA je navela da su „logističke glavobolje bile neizbežne“, pošto su se na turniru u Kini igrale rekordne 92 utakmice za 16 dana i to u osam gradova. Naredno Svetsko prvenstvo održaće se 2023. godine u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

– Nakon što sam to iskusio, na papiru ponekad izgleda savršeno. Ali, onda vidite i nesavršene aspekte toga. To su stvari koje smo spremni da unapredimo u budućnosti – rekao je generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis.

Dosadašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević, koji je u subotu podneo ostavku, rekao je da bi sve ekipe trebalo da imaju isto vreme za odmor kako turnir odmiče. Takođe, rekao je i da je ubacivanje tolikog broja utakmica u kratkom vremenskom periodu uticalo na kvalitet igara kako je turnir odmicao.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime