Španska reprezentacija u seriji od 17 međunarodnih utakmica bez poraza u svojoj prestonici.

Tačku na godinu u kojoj prvi put posle 1976. nije odigrala prijateljski meč “crvena furija” je stavila pobedom s 5:0 protiv Rumunije u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Igrano je na novom Atletikovom stadionu u Madridu.

U svom glavnom gradu Španija je poslednji put izgubila 18. februara 1987. Tada ju je u prijateljskom duelu Engleska savladala s 4:2, a sva četiri pogotka za goste dao je proslavljeni napadač Gari Lineker, u sezoni u kojoj je, posle Zlatne kopačke na Mundijalu u Meksiku (šest golova), postao igrač Barselone. Taj “poker” je dao na igralištu njenog najljućeg rivala Reala.

U niski od 17 mečeva bez poraza u Madridu tri su remija, a jedan među njima je i s reprezentacijom Srbije i Crne Gore u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2006. Na stadionu “Visente Kalderon”, bivšem Atletikovom domu, pred više od 50.000 gledalaca, bilo je 1:1. Španci su poveli preko Raula u 19. minutu. Bio je to i jedini gol koji su “plavi” primili u deset utakmica u grupi. Izjednačio je Mateja Kežman u 68. SCG je otišla na Mundijal kao prvoplasirana, a u Nemačkoj se nije proslavila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here