EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL
Vladimir Putin

Britanska državna ministarka za pitanja odbrane Anabel Goldi izjavila je da Rusija za Veliku Britaniju predstavlja „značajnu pretnju“, posebno nakon govora ruskog lidera Vladimira Putina da će ruska mornarica biti ojačana sa 40 novih brodova.

Kako je istakla Goldijeva, praćenje i reagovanje na sve te pretnje predstavlja jedan od najviših prioriteta Ministarstva odbrane Velike Britanije.

– Pomno pratimo sve tehnološke napretke Rusije, razvoj njene mornarice i donosimo adekvatne zaključke – navela je britanska ministarka.

Goldijeva je takođe rekla i da Velika Britanija konstantno ocenjuje i meri napore Rusije u modernizaciji vojno-pomorskog potencijala, kako bi se osigurala bezbednost regiona, pre svega u Baltičkom i Severnom moru.

Prethodno je predstavnik Doma lordova Džon Anderson uputio apel britanskim vlastima da ocene bezbednost u Severnom i Baltičkom mora nakon izjave Putina o novom pojačanju koje pristiže ruskoj mornarici.

Podsetimo, Putin je povodom godišnjice ruske ratne mornarice izjavio da će tokom ove godine u njen sastav ući 40 novih brodova.

2 COMMENTS

  1. А американци што се приближавају Руским границама нису претња,има ли краја лицемерству тих западњака…….

  2. toliko su kaubojci i saksonci lecemerni da je izemlje tesko da oni
    sve ispravno rade ali polako sugrno dolaze u pozadinu pa ih
    debelo boli!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here