Posle Sokovića uhapšen i Šekularac

0

 

Zaplena kokaina u Urugvaju

 

  

Šekularac, nekadašnji pripadnik crnogorske policije, uhapšen je nekoliko sati pošto se njegov saradnik Goran Soković (38) iz Pljevalja u petak popodne predao policiji u tom gradu, najverovatnije posle unapred postignutog dogovora sa tamošnjim tužilaštvom i policijom.

 

Srpska policija ih traži zbog sumnje da su organizovali šverc kokaina iz Urugvaja preko Luke Bar u Srbiju, Albaniju, Italiju i zemlje Zapadne Evrope.

 

Istražitelji veruju da je Šekularac bio zadužen za organizovanje i kontrolu prevoza narkotika, a da je Soković, zajedno sa Pljevljakom Darkom Šarićem za kojim policija takođe traga, jedan od dvojice glavnih vođa narko-kartela koji je razvio jake ogranke u Crnoj Gori i Srbiji i veze sa narko dilerima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Albaniji.

 

Sokoviću i Šekularcu određen je dvodnevni policijski priotvor, nakon čega će najverovatnije biti prebačeni u pritvorsku jedinicu zatvora u Spužu.

 

Iako su uhapšeni po poternici srpske policije postoji mogućnost da ne budu izručeni Srbiji, jer ih od izručenja štiti "član 12" crnogorskog Ustava koji propisuje da "nijedan državljanin ne može biti prognan, niti izručen drugoj državi, osim u skladu sa međunarodnim obavezama Crne Gore".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here