EPA-EFE/VADYM SARAKHAN

SAD su posvećene nastavku saradnje sa saveznicima i partnerima kako bi se sprečilo dopremanje iranskih dronova Rusiji i nećemo oklevati da upotrebimo sankcije i druga odgovarajuća sredstva protiv onih koji učestvuju u tim nabavkama, saopštio je danas Stejt department.

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs naveo je u saopštenju da su SAD, Velika Britanija i Francuska izrazili, na sastanku Saveta bezbednosti UN, ozbiljnu zabrinutost zbog toga što Rusija nabavlja dronove iz Irana.

– Sada imamo puno dokaza da se ti dronovi koriste u napadima na ukrajinske civile i važnu civilnu infrastrukturu (u Ukrajini) – naveo je Prajs.

– Dok Iran nastavlja da laže i poriče da dostavlja oružje Rusiji koje se koristi u Ukrajini, mi smo posvećeni saradnji sa saveznicima i partnerima u sprečavanju prebacivanja opasnog oružja Rusiji. Nećemo oklevati da upotrebimo sankcije i druga odgovarajuća sredstva protiv svih koji su uključeni u te nabavke – saopštio je portparol Stejt departmenta.

U saopštenju Stejt departmenta navedeno je da su članovima Saveta bezbednosti UN na jučerašnjem sastanku preneti ekspertski izveštaji iz Sekretarijata UN koji se odnose na saznanja o dostavljanju iranskih dronova Rusiji.

Stejt department ponavlja da će nastaviti da pruža bezbednosnu podršku Ukrajini bez presedana, uključujući sredstva za vazdušnu odbranu, kako bi Kijev mogao da se brani protiv dronova.

2 COMMENTS

  1. Zanimljiv pristup!
    Ukrajini se trpa oružje u do sada nezapamćenoj količini i vrednosti a Rusija ne sme da kupuje dronove od Irana.
    Ameri nikako da shvate da je njihovo vreme na izmaku, da ne mogu više da terorišu co svet, da se napokon pojavila sila koja može da im stane na put. I staće. Rusija će da pobedi, svidelo se to njima ili ne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here