Pošta Srbije / Dragana Marković
Zoran Đorđević i Masahiko Metoki

U okviru podnošenja kandidature Republike Srbije za održavanje vanrednog kongresa Svetskog poštanskog saveza (SPS) 2023. godine u Beogradu, Pošta Srbije je u sedištu Saveza u Bernu priredila svečani prijem, na kome je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević predstavio Republiku Srbiju kao kandidata za domaćina vanrednog kongresa.

Zoran Đorđević sa predstavnicima Svetskog Poštanskog Saveza i PostEvrope

Na skupu kojem je prisustvovalo više od 300 delegata iz celog sveta, obratili su se generalni direktor Svetskog poštanskog saveza Masahiko Metoki, ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji Goran Bradić i Zoran Đorđević, kao domaćin skupa i šef delegacije Republike Srbije.

Doček zvanica na svečanom prijemu u Bernu

Đorđević je ovom prilikom podsetio prisutne da je Srbija jedan od osnivača Svetskog poštanskog saveza, a Beograd grad širokog i otvorenog srca i dobar domaćin. Istakao je da se Beograd odavno dokazao i kao vrlo uspešan organizator različitih međunarodnih skupova – od političkih do ekonomskih, i dodao da će sve članice Saveza imati priliku da se u to uvere ukoliko se vanredni kongres naredne godine bude održao u Republici Srbiji.

Svečani prijem u Bernu

U sedištu Svetskog poštanskog saveza ove nedelje zaseda Administrativni savet, a u cilju pripreme zemalja članica za predstojeći vanredni kongres 2023. godine, održana je i konferencija o poštanskoj regulativi, radi širenja informacija i razmene iskustava i najboljih praksi i unapređenja dijaloga o otvaranju Svetskog poštanskog saveza za šire aktere u poštanskom sektoru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here