Banka Poštanska štedionica a.d.
Bojan Kekić i Zoran Đorđević predstavljaju jubilarnu poštansku marku

U čast 100 godina postojanja i neprekidnog rada Banke Poštanska štedionica u PTT muzeju svečano je promovisana prigodna poštanska marka.

Banka Poštanska štedionica osnovana je 30. novembra 1921. godine, Zakonom o poštansko-štednom, čekovnom i virmanskom prometu kao Poštanska štedionica Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Sledeći izreku “nemoj samo da ideš kroz život, već rasti kroz život”, Banka je tokom 100 godina kontinuiranog rada, izrasla u jaku, sigurnu i stabilnu banku, sa 206 ekspozitura ravnomerno raspoređenih širom Republike Srbije, a svoje poslovanje sada širi i u region.

Izvršni odbor Banke Poštanska štedionica

Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica rekao je da malo finansijskih institucija na ovim prostorima može da se pohvali vekom uzajamne lojalnosti, poverenja i poštovanja sa klijentima, državom i narodom i koja s ponosom i pravom može da kaže: Najduže se znamo!
– Banka Poštanska štedionica je danas jaka, sigurna i stabilna banka sa jasno artikulisanim državnim interesom, tačnim i restriktivnim rezultatom. Jednako smo ponosni na svoju tradiciju, kao i stalnu modernizaciju i inovacije koje su nezaobilazne na našem putu rasta. Da bismo bili još bliže vama, kao što glasi jedan od slogana po kojem smo prepoznatljivi, u prethodnih pet godina proširili smo paletu proizvoda i poslovnu mrežu po celoj zemlji, vodeći računa o ravnomernoj regionalnoj zastupljenosti. I celu ovu jubilarnu godinu proslavljamo radno. U julu smo preuzeli MTS banku, a u oktobru potpisali ugovor o akviziciji Komercijalne banke Banjaluka i izašli u region.
Kaže se da je banka mesto u kojem ostaviš kišobran kada je lepo vreme, i pokupiš ga kada pada kiša. Ova banka je već 100 godina taj kišobran, koji postoji kao zaštita pod koju ljudi mogu mirno da se sklone. To je kišobran za penzionere, za zaposlene, privredu. Tu smo, pogotovo danas, i da bismo ulagali, uvećavali kapital, učestvovali u najvažnijim državnim projektima, kao finansijska magistrala po kojoj se brže i sigurnije ide napred, u nove kilometre, nove poduhvate, i novu, bogatiju Srbiju.
Ova markica nije samo ukras, lep i svečan, izdat povodom naše stogodišnjice. Ona je, istovremeno, i garant, potpis na sigurnu i dobru budućnost i pečat, državni, kao dokaz da je sutrašnjica svakog našeg korisnika na dobrom mestu, u sigurnim rukama – rekao je Bojan Kekić.
Zoran Đorđević, direktor Pošte Srbije istakao je: – Posebna nam je čast da predstavimo marku koja slavi jubilej Banke Poštanska štedionica, ali i zajedničke korene i vrednosti kojima ostajemo posvećeni – odgovorno, sigurno i stabilno poslovanje, prepoznat državni interes i razvoj novih savremenih usluga i brige o klijentima. Takođe, istakao bih zadovoljstvo dugogodišnjom intenzivnom poslovnom saradnjom, kojom smo stavili na raspolaganje preko 1.500 naših poslovnica za isplatu različitih državnih pomoći i socijalnih davanja, kao i za više od 550.000 najstarijih sugrađana, klijenata Banke koji penzije mogu da podižu i na šalterima pošta, dok svakog meseca poštari uručuju penzije na više od 280.000 kućnih adresa. Spremni smo da produbimo veze novim projektima i pogodnostima, ponudićemo nove digitalne usluge, kao što je plaćanje računa na kućnim adresama, vodeći računa posebno o najstarijim korisnicima.

Poštanska marka u čast prvih 100 godina Banke Poštanska štedionica a.d.

Prigodno filatelističko izdanje “100 godina od osnivanja Banke Poštanska štedionica a.d, Beograd” sadrži poštansku marku nominalne vrednosti 30 dinara štampanu u šalterskim tabacima od deset maraka, koverat prvog dana FDC i prigodan žig. Pošta Srbije priredila je ovo prigodno izdanje u saradnji sa Kabinetom i Odeljenjem za marketing i odnose sa javnošću Banke Poštanska štedionica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here